2013. június 16., vasárnap

Erotikus madárbirs

Ma észre vettem az elhalt részek a törzsön rothadásnak indultak és néhol már penész is megjelent az egyik madárbirsemen. Nem volt mit tenni le kellett hántanom ezeket a kéreg részeket, így az alatta levő kemény fa már sokkal jobban ellen áll a természet elemeinek! Egyszerűen ment, sima konkáv fogóval dolgoztam már több, mint 1 éve aszalódik vissza a kéreg.
Egy igazán erotikus, mozgalmas vonalú madárbirs ez ami eddig remekül hangzik, de sajnos nem ennyire egyszerű Ő! Ketté ágazó növény aminek mindkét törzse nagyon izgalmas, kanyargós csak kérdés, ha szét fűrészelem őket elegendő gyökérzet jut-e mindkét résznek, sajnos az élő rész legnagyobb felülete is pont itt az összenövésnél van a gyökérnyaknál. Attól tartok az esetleges szétválasztásnál valamelyik sérül, teljesen elhal vagy akár mindkettővel történik valami! Sajnos Robert Stevens nincs a közelemben, Ő biztos a két törzsre szavazna és fenevaddá formálná! Nekem ez jelenleg meghaladja a képeségeim, mellesleg akárhogy forgattam nem az igazi persze idővel lehet meg látom a tökéletes verziót! A fűrészelés amúgy is csak jövőre lesz kivitelezhető addig még van időm elmélkedni!
Itt jegyezném meg minden építő ötletet szívesen fogadok és kérem akinek van NE TARTSA VISSZA!!

Cotoneaster horizontalis





170mm-es a fogó




itt lenne a vonala a vágásnak
és a másik oldalról,
a fogót majd elveszem!

A lenyúzott részeket nem kezeltem le semmivel. Egyrészt mert jelenleg nincs mészkénlém vagy bármi hasonló szerem! Másrészt nem is volt indokolt a kemény fa jó állapotban van semmi nyoma kártevőnek, gombának stb... ha még is később megjelenne bármi egyszerűen végig égetem a gázégővel. Ezt fogom tenni a végleges kialakítás után is.
Véleményem szerint nem illik a hófehér jin/shari egy madárbirshez vagy a legtöbb lombhullatóhoz, esetleg a buxus kemény amúgy is fehéres fájához! Annál inkább a fenyőkhöz, borókákhoz!
Várom a hozzászólásokat,véleményeket mindenkitől!
Köszönöm előre is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése