2013. március 10., vasárnap

Berberis 'bestia'

Berberis thunbergii 'aurea' vagy 'bonanza gold' vagy 'Tiny gold' vagy még írhatnék párat, sajna nem tudom melyik pontosan túl sok változata van! Talán majd virágzás után ami egyébként napok kérdése többet tudok!
Amúgy egy világos zöld apró levelű változat, kompakt, lassú növésű és véleményem szerint nem egy 'mai gyerek' ! Persze kormeghatározásba nem mennék bele, sajnos a kert tulajdonostól már nem tudom megkérdezni!
2012 novemberében sikerült kiásni,egyenlőre csak egy durvább alakítást végeztem rajta. Amolyan gyökér-lombkorona egyensúly beállítás miatt! Na meg persze majd megölt a kíváncsiság mi jöhet ki belőle!
Nagyon jó alap, sok opciót rejt sejtelmes és egy igazi fa Ent rejlik benne! 
Számomra talán a kőre ültetett erdők, több törzsű rejtelmes fák érdekesebbek vagy inkább csak ezek vonzzák jobban a tekintetem, talán ezért is tetszenek sokszor jobban a penjing-ek! Valószínű ezért is ragadott meg,remélem jól fogja érezni magát nálam és pár év alatt a gyűjtemény egy kiemelkedő példánya lesz!

érkezés,beültetés után

akkor zuhanjunk neki...



madártávlatból, nagyobb volt jóval,de a bicajos cipelés miatt
még a kiásás előtt vissza lett nyírva vagy 20cm a koronából.



kezd kirajzolódni...















a bontakozóban levő virágok

3 megjegyzés:

  1. nagy meló lehetett ez a "bestia"
    nem tűnik olyan picinek ez a kert, vagy csak ügyesen berendezted, illetve fényképezted.

    VálaszTörlés
  2. Ez egy nagyon jó alapanyag, ebből könnyedén lehet kiállítási anyag, szerintem minimális időráfordítással. Kell neki egy izmos tál! Ha lesz még ilyen csípés érdekelne ...

    VálaszTörlés
  3. Rendben, ha szerzek még majd gondolok rád! :D
    Amúgy nekem is nagyon tetszik remélem úgy fog fejlődni ahogy szeretném! Tál talán jövőre még a gyökereknek sokat kell fejlődni,ez a hungarocell nevelő remélem segít ebben!

    VálaszTörlés